Foltz + Company danst ‘MAN’

2013/2014

In het seizoen 2013/2014 brengt Foltz + Company de voorstelling "MAN", een duettenprogramma met nieuwe choreografieën van Ederson Rodriques Xavier, Maurice Causey en Bob Foltz. Componist Peter Lunow schrijft muziek voor de nieuwe choreografie van Bob Foltz.

Een unieke voorstelling; een jonge en een 30 jaar oudere man dansen 4 duetten van drie vooraanstaande, mannelijke choreografen. Thema’s zijn ontwikkeling, leeftijd, contrasten, fysieke aantrekkingskracht en afbakening.

"MAN" wordt gemaakt met passie, kracht en een enorme drang om juist deze voorstelling nu te brengen.

"MAN"wordt gedanst door Ilija Surla en Bob Foltz en gaat op 31 oktober 2013 in première in de Toneelschuur Haarlem www.toneelschuur.nl Daarna is de voorstelling te zien:3 november, Groningen, Grand Theatre www.grandtheatregroningen.nl , 6 november, Amsterdam, Dansmakers aan het IJ www.dansmakers.nl NB Voor de voorstelling in Groningen, Grand Theatre, zijn de tickets uitsluitend verkrijgbaar via dansgroep@foltzco.nl

Persreacties op recente voorstellingen van
Foltz + Company

'MAN' is een ode aan het mannenduet
(Kester Freriks, Theaterkrant)

Een voorstelling die zich meteen in je herinnering vastzet. Een wereld op zichzelf, maar herkenbaar en menselijk dichtbij.

(Dagblad van het Noorden)

Mooie, eerlijke, pure dans, gemaakt voor en over drie mensen die elkaars taal spreken.

(De Volkskrant)

Choreografische helderheid, vitaliteit, goede muziekkeuze, een verzorgd toneelbeeld, getoond danstechnisch kunnen.

(Ine Rietstap)