Scenic Route

2008/2009

Doorleefde dans met een sfeer van vervreemding en ‘suspense’. Dat is Scenic Route, een groot gemonteerde, avondvullende choreografie voor drie dansers, Juliëtte van Ingen, Dries van der Post en choreograaf Bob Foltz zelf.

Centraal thema van de voorstelling is ‘the unexpected and unexplainable change in thought’. 

Scenic Route - ‘ver weg van de snelweg’ - is de verbeelding van de onverwachte en vaak onverklaarbare schakelingen die het menselijk brein kan maken. Je bent op weg van A naar B, maar komt onderweg C tegen. Een mythisch oord met eigen wetten en regels, waarvan je het bestaan niet eens vermoedde

Scenic Route is een beklemmende voorstelling waarin niets is wat het lijkt. Een lyrisch bewegingsthema kan ieder moment omslaan in een uitbarsting van een totaal andere energie. En in de diepste duisternis schijnt plotseling de zon, oogverblindend fel.

Scenic Route bevat dynamische dans, humor en verstilling, maar gaat verder dan voorganger Reoccurrence en verkent ook meer extreme aspecten van de menselijke emotie.

Scenic Route gaat op 3 oktober 2008 in première in het Groningse Grand Theatre, dat als coproducent en thuisbasis optreedt. Zie verder: speellijst

Persreacties op recente voorstellingen van
Foltz + Company

'MAN' is een ode aan het mannenduet
(Kester Freriks, Theaterkrant)

Een voorstelling die zich meteen in je herinnering vastzet. Een wereld op zichzelf, maar herkenbaar en menselijk dichtbij.

(Dagblad van het Noorden)

Mooie, eerlijke, pure dans, gemaakt voor en over drie mensen die elkaars taal spreken.

(De Volkskrant)

Choreografische helderheid, vitaliteit, goede muziekkeuze, een verzorgd toneelbeeld, getoond danstechnisch kunnen.

(Ine Rietstap)